Restaurant cu specific românesc
Clientul: – Ce fel de restaurant e asta? Ciorbă nu mai este, felul doi nu mai este, desert nu mai este…aduceţi-mi haina, vă rog!
Chelnerul: -Este un restaurant cu specific românesc: nici haina nu mai este!
Ca acasă…
Să ştii, ospătar, că în localul vostru mă simt că acasă.
– Va place atât de mult la noi?
– Da’ de unde! Nici acolo, ca şi aici, nu mă bagă nimeni în seama.
Preţuri
Clientul către ospătar:
– Nu-mi plac surprizele, aşa că vă zic de acum: am numai 50 de lei la mine.
Ce-mi recomandaţi?
– Un alt restaurant.
Friptura
– Recunoaşteţi, întreabă judecătorul, că l-aţi agresat pe chelner şi l-aţi rănit grav?
– Recunosc, spuse spăşit, acuzatul.
– Şi cu ce l-aţi lovit?
– Cu friptură pe care mi-a servit-o.
Şedinţa de spiritism
Un ospătar bătrân a decedat. Făcându-i-se dor de el, văduva lui încearcă să-i cheme spiritul. Acesta nu se lasă invitat la şedinţele de spiritism.
– Costele, de ce eşti rău, Costele? zise văduva. De ce nu vrei să vii când te chemăm?
– Pentru că eu nu servesc la masa asta…
Cea mai mare dorinţă
– Care este cea mai mare dorinţa a dumneavoastră, a chelnerilor? întreabă un reporter, în cadrul unui interviu.
– Clienţii să mănânce acasă, iar bacşişul să-l trimită prin mandat poştal.
Nota de plată
Şeful de sală îl întreabă pe ospătar:
– I-ai făcut clientului de la masă 3 notă de plata?
– Da, domnule.
– Extraordinar tip! Continuă să zâmbească.