Un evreu „uitase” să-și plătească impozitele și nu știe cum să scape de Fisc

Un evreu

Un evreu „uitase” sa-si plateasca impozitele, asa ca fiscul i-a trimis o citatie care il obliga sa se prezinte la o intrevedere pentru a lamuri lucrurile.
Omul era destul de ingrijorat. Asa ca i-a cerut sfatul celui mai bun prieten, iar acesta i-a spus:” nu prea ma pricep, dar cred ca cel mai bine ar fi sa te imbraci jalnic, sa te duci nebarbierit cu hainele rupte. Astfel, li se va face mila de tine si te vor lasa in pace”.

Apoi evreul si-a intrebat avocatul, iar acesta i-a spus tocmai invers: ” te imbraci ultima fita, iti iei ceasul de aur, rolls-ul – trebuie sa ii impresionezi. Li se va face frica de tine, de bogatia si influenta ta si te vor lasa in pace”.

Fiind in continuare nehotarat evreul se decide sa-l viziteze pe rabin.
Ii spune povestea lui, iar rabinul ii raspunde: ” Fiule, iti voi istorisi una din pildele noastre stravechi, iar asta cred ca va arunca putina lumina asupra problemei tale.

Se spune ca era odata o fata frumoasa care urma sa se marite. Nestiind ce sa poarte in noaptea nuntii si-a intrebat mama, iar aceasta i-a recomandat rochia neagra a bunicii, incheiata pana in gat, si o esarfa, astfel incat sa i se vada numai chipul.

Prietena ei cea mai buna, pe de alta parte, a sfatuit-o sa se imbrace cat mai sexy, cu lenjerie moderna si incitanta.”

Evreul ramase incurcat:
„Iti multumesc mult rabi, dar… ce legatura are asta cu mine si cu fiscul?”
„Fiule, continua rabinul intelegator, nu conteaza cum te imbraci. Oricum te vor f*te”.

Mai multe din Bancul zilei