Actuala criza e mai grea decât un divorț. Mi-am pierdut jumătate din avere și tot sunt însurat.
* Aș vrea să pornesc o mica afacere. Ce mă sfătuiești?”. „Simplu”, raspunde acesta, „cumpără una mare și așteaptă”.
* Un investitor discuta afaceri la telefon plimbandu-se pe Wall Street. La un moment dat, lângă el cade cadavrul unui alt investitor care se aruncase de la etajul firmei sale. Primul investitor se oprește din conversație și se întreabă: „Oare ce-o ști asta și nu stiu eu?”
* Cu câteva zile înainte de falimentul băncii la care lucrau, doi angajați ai Lehman Brothers își terminaseră programul de lucru și se aflau în lift. Unul apasă butonul, însă liftul nu se mișcă. „Ce se întâmplă? De ce nu vrea să coboare?”. Celalalt scoate laptopul, deschide un program, introduce indicii, calculează, după care îi explica primului: „E logic, potrivit modelului meu matematic, mai jos de atât nu se poate”.
* Un bancher intra într-un restaurant și comanda o pizza. Vânzătorul îl întreabă: „S-o tai în șase sau în opt felii?”. Bancherul raspunde: „Mi-e o foame de lup, așa că tai-o în opt”
* Un polonez se duce la Banca Gdansk-ului să facă un depozit. Din moment ce nu a mai depus niciodată bani la banca, întreabă puțin nervos: „Ce se întâmplă daca Banca Gdansk-ului da faliment?” „Nu vă faceți probleme, depozitul dumneavoastră este garantat de Banca Varsoviei.” „Însă daca și Banca Varsoviei falimenteaza?” „Nicio problema, Banca Varsoviei este asigurata la Banca Națională a Poloniei.” „Și daca pica și Banca Națională a Poloniei?” „Atunci banii dumneavoastră sunt asigurați la Banca Moscovei” „Și daca are probleme și Banca Moscovei?” „Nu vă temeți, aceasta e asigurata la Marea Banca a Uniunii Sovietice.” „Și daca falimenteaza chiar și asta?” „În acest caz v-ați pierde toți banii. Dar nu credeți că merita?”
* „Astăzi s-a anunțat o rata a șomajului record că urmare a crizei bancare. Spărgătorii de bănci islandezi sunt cei mai loviți”.
* Un matematician, un contabil și un economist candidează pentru același post. Angajatorul îl întreabă pe matematician: „Cât fac doi plus doi?” „Patru”, raspunde matematicianul. „Sigur patru?”, întreabă angajatorul. „Sigur, sigur!”. Angajatorul îl cheamă apoi pe contabil și îi pune aceeași întrebare. Contabilul raspunde „în medie patru, plus sau minus 10%, dar în medie patru”. Aceeași întrebare îi este pusa și economistului. Acesta se ridica, închide ușa, trage draperiile, da drumul la muzica, se așază lângă angajator și îl întreabă: „Cât ai vrea să facă?”.
Foto pixabay.com