Top 10 cele mai importante citate ale lui Mircea Cărtărescu

Top 10 cele mai importante citate ale lui Mircea Cărtărescu

Mircea Cartarescu (n. 1 iunie 1956) este un poet, prozator si publicist roman, casatorit cu poeta Ioana Nicolaie. Mircea Cartarescu a castigat de-a lungul timpului numeroase premii, iar in 2010 a fost decorat cu Ordinul Artelor si Literelor in grad de Cavaler, aceasta fiind una dintre cele mai prestigioase distinctii acordate de statul francez, in domeniul culturii.

Unele din cărțile sale de povestiri publicate, De ce iubim femeile și Frumoasele străine i-au adus un succes de box-office, figurând pe lista de cărți bestseller.

Iată cele mai importante citate ale lui Mircea Cărtărescu:

1. “As vrea sa am curajul sa redevin un nimeni, dar curajul acesta nu-i este dat oricui.”

2. “Uneori simt ca intreaga lume este patria mea, si doar Romania este strainatatea. Simt ca mananc, la Bucuresti, painea amara a exilului.”

3.”Amorul nostru nemuritor s-a dus dracului.”

4.”Poezia s-a sinucis avind grija sa-si faca un nod foarte estetic la streang.”

5. “Ma simt doar un om foarte liber si- fiindca pretul libertatii e cel mai mare- foarte trist.”

6. “Cativa centimetri, cativa ani, cateva mii de lei in plus, cateva carti citite in plus, ma rog, lucruri de felul asta despart oamenii.”

7. “In lumile virtuale iti poti organiza viata cum iti place, esti la adapost. Facebook si Twitter sunt lumi compensatorii, as spune. Sunt vise cu ochii deschisi. Sunt lumi in care ai sute de prieteni, ceea ce nu se intampla in viata, ai impresia ca esti cetatean al universului fiindca poti coresponda cu insi din toata lumea, dar de fapt sunt lumi inselatoare, sunt niste frumoase autoamagiri.”

8. “Nimic, nimic pe lumea asta sau in pulberea de lumi locuite din departare nu e mai singur ca o casa-n ruine. Dezolarea, pe langa ea, e un copil al sperantei.”

9. “Toti cadem la testul vietii. Viata este facuta sa ratam, nu sa castigam.”

10. “Noi nu suntem obiecte, ci procese. Eu sunt, in cele din urma, cautarea mea de sine. Exista pentru ca ma caut pe mine insumi. Nu ma caut ca sa ma gasesc: faptul ca ma caut pe mine insumi este semnul ca deja m-am gasit.”

Mai multe din Citate