Bulă și datoriile la ANAF

Bulă și datoriile la ANAF

Bula nu și-a mai plătit impozitele de ani de zile, găsind tot timpul o modalitate de a păcăli Fiscul. Într-o zi primește o citație să se prezinte la sediul ANAF pentru a da explicații.

Panicat, se duce să ceara un sfat de la un prieten care avusese aceeași problema.

Prietenul îi zice: „Când mergi la fisc, să te îmbraci foarte rău, cu haine rupte, pantofi dezlipiți, murdar și nebărbierit. Astfel li se va face mila de tine și te lasă în pace”.

Nemulțumit de sfat, Bula se duce și la un avocat, care îl sfătuiește: „Important e să lași impresia de putere și siguranță. Închiriază o limuzina, un smoking, un ceas Rolex și du-te. Li se vă face frica de tine și te vor lasă în pace”.

Tot nemulțumit, Bula decide să se ducă la preot căruia îi povestește totul: Părinte, prietenul mi-a zis să mă îmbrac prost, avocatul să mă îmbrac luxos, nu stiu de cine să ascult.

Preotul se gândește un moment, după care îi spune lui Bula o mica poveste: „A fost odată o fata tânără care trebuia să se mărite. Nestiind cum să se îmbrace în noaptea nuntii, s-a dus și i-a cerut sfatul mamei. Aceasta i-a zis: Fata mea, îmbracă-te cu rochia veche a bunicii tale, cea neagra și lunga, încheie-te până la gât, pune-ți și un batic pe cap. Nemulțumită, fata i-a cerut ajutorul celei mai bune prietene care i-a zis: îmbracă-te cu o lenjerie frumoasa, parfumează-te, cumpără-ți o rochie superscurta și totul vă fi bine. Fiule, cred că povestea asta a mea iți va fi de mare folos”.

Nedumerit, Bula întreabă: Bine, părinte, dar nu înțeleg ce legătură are povestea pe care mi-ai spus-o cu problema mea. Nu poți fi mai clar? Preotul: Fiule, nu contează cum te vei îmbraca, oricum o să ți-o tr@$a.

Foto pixabay.com

Citește și:

Fericitul câștigător

Un ginecolog prins în flagrant

Un boxer pe masa de operație

 

Mai multe din Bancuri